tiistai 6. lokakuuta 2015

Taidetta ja kulttuuria ennen ja nyt

Työtä nuorille ja hyvinvointia ikääntyneille kulttuurista -hankkeessa viedään taidetta ja kulttuuria ikäihmisten arkeen ja palveluprosesseihin. Tätä toimintaa ovat suunnittelemassa ja  toteuttamassa myös eri alan opiskelijat. Tästä alkaa "julkaisusarja" aiheella, miten taide ja kulttuuri ovat olleet ikäihmisten arjessa ennen ja nyt.

Meidän ikäihminen "Kaisa" (nimi muutettu).

Kaisan elämässä kulttuurilla ja taiteella on ollut suuri merkitys ja ne ovat kuuluneet vahvasti hänen elämäänsä. Kulttuuri ja taide ovat tuoneet hänelle elämään sisältöä ja sosiaalista kanssakäymistä. Kaisa nuoruudessaan on ollut mukana teatterissa näyttelemässä ja muutenkin liikkunut ystävien kanssa kulttuurisissa tapahtumissa.
Kaisa kiinnostui taiteesta, kun hän osallistui posliinimaalauskurssille. Siellä hänen taiteellisuus tuli ilmi. Kaisa on elämässään maalannut astioita, astiastoja ja maalauksia.

Nykyään taide ja kulttuuri näkyvät hänen seinillään tauluina. Hän ei jaksa/halua enää nyt 84 vuotiaana osallistua tapahtumiin. Mutta hänen puheistaan tulee silti ilmi, että varsinkin posliinimaalaus on edelleen lähellä sydäntä.

Kaisa innostui meidän kanssamme piirtämään ja hänestä näki, että se oli mieluisaa. Kaisa pystyi hienosti keskittymään ja hänen kätensä oli hyvin vakaa edelleen.

sosionomiopiskelijat Laura ja Mia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti