tiistai 15. maaliskuuta 2016

Keskity onnistumisen hetkiin, koko sessio ei voi olla aina onnistunut.​ Negatiivisetkin tunteet voivat olla voimauttavia osallistujalle!​

Tuli kerran semmonen olo, että ihan kuin olisin täällä vain omaksi ilokseni. Kun menin yksikköön, tapasin hoitajan, jolla taisi olla huono päivä. Hän pohti ääneen, jotta ketäs myö sulle sinne saataisiin, kun tuo ja tämä ovat olleet justiinsa retkellä ja kohta tulee ruokakin.

Mielenkiintoinen tilanne. Jos olisin ollut hätäisempi, olisin kokenut itseni epätervetullleeksi tai vähätellyksi. No, onneksi olin itse tietoinen siitä, mikä tehtäväni on ja miksi siellä olin. Olenkin ottanut ohjenuorakseni seuraavia useinkin toisettuja lauseita, mutta tässä, kun tehdään uutta, nämä asiat ovat niin totta:
Anna asioiden jäädä taakse, kun lähdet.
Älä siis jää murehtimaan!
Virheistä opitaan.

Olenkin miettinyt ja tehnyt itselleni tavoitteita, mitä tällä työllä haluan saavuttaa taiteilijana, sillä silloin, kun olen itse innostunut, pystyn luomaan ikäihmiselle innostavan kokemuksen,.


Olen kokenut tutkimuksellisen ajattelun antoisaksi myös oman taiteen tekemisessä
Keskity onnistumisen hetkiin, koko sessio ei voi olla aina onnistunut.                   Negatiivisetkin tunteet voivat olla voimauttavia osallistujalle!

On virkistävää altistua jollekin uudelle, vaikka se saattaa olla heidän mielestään aivan naurettavaa tai typerää. Mummot saattavat kuitenkin saada moneksi viikoksi puhuttavaa siitä. Tämäkin on osallistamista kulttuuriin, ja se on tärkeää.

Pidä avoin mieli. Kaikkea voi tapahtua ja monenlaista tapahtuu.
Joka kerta on uusi.

Yhdellä kerralla kokeilimme valokuvausta ikäihmisten kanssa, mukana oli sosionomi- ja fysioterapeuttiopiskelijoita. Veimme työpajaan erilaisia esineitä, joista osallistujat saivat rakentaa asetelmia. Sitten avustimme heitä valokuvaamaan älypuhelimilla ja tableteilla, ja tulostimme tulostimella valitut kuvat seinälle. Idea oli hauska, mutta tässä kokeilussa tekniikan nopeus koitui haitaksi: meidän olisi pitänyt varautua moniosaisella tehtävällä. Kuvaajat olivat vartissa valmiita kuvineen, ja jouduimme äkkiä kehittelemään muuta tekemistä.

Aion jatkossa toimia yrittäjänä ja saamani kokemus tulee varmasti olemaan osana itseni elättämistä. Oman taiteellisen työskentelyni lisäksi soveltava taide tuo vaihtelua ja yllätyksiä. Missä lienenkin ohjaamassa, tavoitteenani on, että jokainen ottaa edes pienen askeleen kohti jotakin uutta. Kohti itsetuntemusta, muistoa, tai uutta taitoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti