tiistai 3. marraskuuta 2015

Taiteellinen ikäihmisemme "Liisa"

Liisalla on taide ollut hänen elämänsä aikana vahvasti läsnä, arkisessakin elämässä. Elämäntyönsä hän on tehnyt antiikki/vanhantavaran kauppiaana miehensä rinnalla. Työssään hän on tottunut toimimaan ihmisten kanssa ja hänen sosiaaliset taitonsa ovat säilyneet hyvin eläkkeellä ollessaankin.

Nykyään hän ei pysty liikuntarajoitteen vuoksi juurikaan liikkumaan kodin ulkopuolelle. Kaikesta hänen puheestaan kuuluu läpi, että työ antiikin parissa on ollut hänelle ja hänen puolisolleen intohimo. Nykyäänkin puoliso kiertää antiikkitapahtumia ja he keräävät antiikkia eri muodoissa.

Liisalla on myös itsellään vahva taiteellinen osaaminen. Hän on maalannut lukuisia maalauksia, puheiden mukaan heillä on kellarissaan satoja hänen itse maalaamiaan tauluja. Erityisesti kissat aiheena ovat olleet hänelle mieluisia. Nykyisin hänellä ei ole itsellään maalaustarvikkeita. Maalaustarvikkeet hän on antanut miniälleen, joka on taiteilija. Hänen puheistaan saa kuitenkin sen käsityksen, että hän voisi maalata mikäli saisi siihen tilaisuuden.

Liisa pitää myös korkeatasoisesta oopperasta, mutta mahdollisuudet päästä katsomaan näytöksiä ovat haasteelliset. Kerroimme hänelle, että mahdollisuudet oopperan katsomiseen ovat myös Lappeenrannassa, jossa elokuvateattereissa on myös oopperanäytöksiä.

Liisa on hyvin elämänmyönteinen ja hän tuntuu olevan kiinnostunut kaikesta mikä liittyy taiteeseen ja kulttuuriin.

Sosionomiopiskelijat Sari ja Noora


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti