torstai 17. joulukuuta 2015

Kokemuksia hankkeen toiminnasta

Blogissamme on viimeisimpänä tullut useita julkaisuja teemalla, miten taide ja kulttuuri on ollut ikäihmisten arjessa ennen ja nyt. Nyt aihe vaihtuu ja saatte lukea ikäihmisten kokemuksia, kun sosiaalialan opiskelijat sekä taitelija ovat vieneet taidetta ja kulttuuria ikäihmisille heidän kotiinsa, keskelle arkea. Myös opiskelijat ovat kirjoittaneet kokemuksistaan, mitä ovat oppineet hankkeen toimintaan osallistumisen myötä.
 

Mitä ikäihminen saa toiminnasta?
Ikäihminen saa toiminnan myötä toisen polven juttuseuraa.  On varmasti mukava jutella vaihteeksi nuoremmille ja esimerkiksi lapsuuden muistelu onkin ollut usein esillä tapaamiskerroilla.

Hankkeen myötä on tullut käytyä pitkästä aikaa museossa, joka antoi jutun juurta. Katsoimme myös elokuvan, josta seniorimme innostuikin todella paljon. Hän sanoi pitävänsä suomalaisista elokuvista, mutta tuntuu, että hyviä elokuvia on toisinaan vaikea löytää. Haastetta katsomiselle tuo lisäksi se, että hän katsoo elokuvia ainoastaan televisiosta, sillä digiboxia tms. ei ole käytettävissä.

Hankkeen toiminnan avulla ikäihminen on tullut tietoisemmaksi omasta hyvästä toimintakyvystään ja hänen puheestaan välittyykin suuri arvostus hyvänä säilynyttä terveyttä kohtaan.

Mitä me opiskelijat olemme oppineet hankkeesta?
Varmasti merkittävin "oppi" hankkeesta on ollut käytännön kokemuksen saaminen. Kummallakaan kun ei ole entuudestaan työkokemusta vanhustyön kentältä. Hanke tarjosi helpohkon väylän päästä näkemään ja kokemaan pienen siivun siitä, millaisia vanhukset ovat asiakkaina. Mukavana lisänä olemme saaneet kuulla paljon historiasta, siitä millaista elämä on ennen ollut, ihan täällä Lappeenrannassakin.


Sosionomiopiskelija Anni ja Eveliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti